Hvordan holder jeg meg selv og hunden min trygg rundt andre hunder og mennesker?

Når du er ute og reiser med hunden din, eller til og med bare på egenhånd, oppstår det noen ganger en situasjon der en hund kan komme til deg på en uvennlig eller truende måte. Dette kan være skummelt og potensielt farlig.

Mange rapporterte hundebitt har skjedd hjemme og involverer barn. Dette fremhever at det er veldig viktig å alltid ha tilsyn med barna dine med kjæledyrene dine og å gi kjæledyrene dine litt stille alenerom og tid når de ønsker det.

Nedenfor har vi gitt noen råd for å hjelpe deg med å holde deg selv og hunden din trygg når du er ute og reiser.

Generelle råd for å forbedre sikkerheten når du går tur med hunden din:

  1. Hold hunden i bånd. Hvis hunden din ikke er vant til å gå i bånd eller se andre mennesker og hunder, er det en god idé å trene litt for å hjelpe dem til å være rolige i disse situasjonene. Se disse artiklene om båndtrening og sosialisering for mer informasjon:

Hvilket utstyr bør jeg bruke når jeg lærer hunden eller valpen min å gå i bånd?

Hvordan kan jeg sosialisere valpen min?

Hvordan kan jeg lære hunden min tilbakekalling (å komme når den kalles)?

Er det viktig å trene hunden min? Hva slags trening vil du anbefale?

Et kort bånd er best da det hjelper deg med sosial avstand fra andre, unngår at hunden din kommer for nær andre hunder og mennesker, og dermed unngår slåssinger med andre hunder og at folk må gripe inn. Et kort bånd minimerer risikoen for sammenfiltring og forenkler også en rask retrett i tilfelle du blir kontaktet av en streifende eller uvennlig hund eller en person du vil unngå.

  1. Sørg for at du har trent hunden din til å ha det braminnes. Du vil sikre at hunden din kommer tilbake til deg i tilfelle du slipper båndet, eller de kommer vekk fra deg.
  2. Se fremover og undersøk stien du tar for å se etter andre mennesker, hunder og trafikk, slik at du kan være forberedt. Det er viktig å ha respekt for andre og erkjenne at folk kan være spesielt bekymret for at hunder kommer for nær dem for øyeblikket. Hvis hunden din har en tendens til å bli opphisset eller nervøs for fotgjengere, biler, syklister eller andre hunder som nærmer seg, flytt til et sted som unngår nærmøter før de passerer, dvs. krysser veien. Alternativt kan du bruke stemmen til å roe ned og be hunden om å sitte til den passerer.

Hvilke tegn bør jeg se etter?

Det er viktig å vite hvilke ledetråder du bør se etter som indikerer at en hund kan være engstelig eller ukomfortabel, da det å føle seg stresset eller redd kan føre til aggressiv oppførsel.

Se opp for disse tidlige tegnene som kan advare deg om at en hund er engstelig eller ukomfortabel, slik at du kan gjøre tidlig unngåelse:

  • Slikker leppene deres
  • Ørene bakover eller flatt på hodet
  • Gjesper
  • Viser det hvite i øynene deres ("hvaløye" - dette er en hvit halvmåneform rundt den fargede delen av øyet)
  • Vende ansiktet deres bort
  • Prøver å bevege seg eller snu seg bort
  • Stående på huk eller gå lavt til bakken
  • Lav eller tilbaketrukket hale
  • Hodet holdes lavt og unngå øyekontakt
  • En anspent kroppsstilling, krymper vekk
  • Utfall mot deg (ikke et vennlig sprett mot deg som en hund som vil leke, men et utfall fremover, ofte med stiv hale, anspent kroppsstilling, ører fremover og/eller flat, direkte øyekontakt).

Tegn på at en hund ikke bare er engstelig eller ukomfortabel, men sannsynligvis er aggressiv inkluderer følgende:

  • Knurring
  • Snurring
  • Snapping
  • Bare tenner
  • Longering

En hund som er i bånd har mindre valg til å fjerne seg fra en situasjon som de opplever som stressende. Dette kan føre til at de føler seg ukomfortable rundt andre mennesker og hunder. Følgelig kan det gjøre dem mer sannsynlig å oppføre seg aggressivt for å prøve å opprettholde sin plass og følelse av trygghet i en situasjon de finner stressende.

Unngå en uvennlig eller aggressiv hund når du går tur med hunden din

Det er best for deg å gå rolig, men raskt. Prøv å unngå å komme for nærme den andre hunden og legg om mulig en visuell barriere mellom deg og den andre hunden (for eksempel en bil, port, hekk eller gjerde).

VårHundekonfliktverktøysettnedenfor gir råd for en situasjon der du ikke klarer å unngå konflikt mellom hundene.

Hvis hunden din er aggressiv mot noen andre eller hunden deres

Det er viktig å kjenne til advarselssignalene hunden din kan gi hvis den føler seg stresset eller ukomfortabel. Dette vil hjelpe deg å iverksette tiltak for å forhindre at hunden din starter en aggressiv interaksjon med noen andre eller hunden deres. SeHvilke tegn bør jeg se etter?over.

VårHundekonfliktverktøysettnedenfor gir råd for en situasjon der du ikke klarer å unngå konflikt mellom hundene.

Du bør aldri straffe en hund for knurring, da dette er hunden som kommuniserer til deg at den føler seg ukomfortabel. Du må vite dette slik at du kan fjerne dem fra den stressende situasjonen og unngå eskalering. En knurring er ofte et siste forsøk fra en hund for å fortelle deg at de må komme seg ut av en situasjon før de tyr til å bite. Ofte vil hunden ha forsøkt å advare deg på andre måter først (se eksemplene gitt iHvilke tegn bør jeg se etter?ovenfor), men disse kan ikke ha blitt lagt merke til eller blitt ignorert. Hvis du straffer en hund for knurring, kan den lære å ikke knurre. Deretter, hvis tidlige tegn på angst eller stress ikke gjenkjennes, kan hunden se ut til å bite uten varsel.

Hvis hunden din er aggressiv mot en annen hund eller en person, er det viktig at du tar forholdsregler for å unngå at dette skjer igjen.

  • Hvis det aldri har skjedd før, tenk nøye gjennom hendelsen for å finne ut om hunden din kan ha reagert på den måten fordi den var redd (f.eks. kanskje den andre hunden var veldig stor eller nærmet seg hunden din på en altfor energisk eller truende måte). Hvis det var en klar grunn, så er dette noe du bør jobbe med i trening med hunden din for å venne den til den situasjonen på en trygg måte, slik at de ikke reagerer aggressivt hvis det skjer igjen.
  • Det er lurt å kontakte veterinæren din for å sjekke om det kan være en medisinsk årsak til reaksjonen.
  • Hvis det ikke er noen klar grunn, eller dette ikke er første gang, bør du vurdere å rådføre deg med en akkreditert atferdsekspert eller en trener som bruker belønningsbasert trening. Å jobbe med dem kan hjelpe med å trene hunden din til å takle en rekke situasjoner uten at den føler seg redd og truet.

图片3


Innleggstid: Aug-12-2024