Hvor ofte å mate en valp?

En valps fôringsplan avhenger av alderen. Yngre valper trenger hyppigere måltider. Eldre valper kan spise sjeldnere.

Å mate den nye valpen din er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å legge grunnlaget for voksen hundeliv. Riktig ernæring fra en komplett og balansertvalpemathar en positiv innvirkning på valpens vekst og utvikling.

Så, hvor ofte bør du mate en valp?

hundHvor mange ganger om dagen bør en valp spise?

Uavhengig av alder er det viktig å etablere en fôringsplan for valpen din. En fastsatt tidsplan vil hjelpe medpottetrening, da du vil ha en bedre følelse av når valpen må ut.

hundValper under 6 måneder gamle

De fleste valper er helt avvent fra morsmelken mellom seks og åtte uker. Når de er avvent, bør valpene få tre planlagte fôringer om dagen.

Sørg for at du vet den totale mengden mat han trenger per dag basert på vekten hans, og del den mengden mellom de tre matingene. Vårfôringsskjema for valpergir en mer dyptgående titt på fôringsmengder.

Du bør også se etiketten på baksiden av valpens mat for mer informasjon om hvor mye du skal mate.

hundValper fra 6 måneder til 1 år

Rundt seks måneders alder, reduser antall matinger til to ganger om dagen: en gang om morgenen og en gang om kvelden.

Igjen, du vil ønske å ta den totale mengden mat han trenger på en dag og dele den mellom de to måltidene.

hund1 år og oppover

Mange valper blir modne rundt sin første bursdag. Noenstore raserta 18 måneder til 2 år å modnes helt.

Når valpen din har nådd full modenhet basert på rasestørrelsen, kan du mate den en eller to ganger om dagen. Velg fôringsskjemaet som fungerer best for både deg og hunden din.

På dette tidspunktet vil du ogsåovergang valpen til voksen hundemat. Å gi en valpmat til voksne hunder kan føre til at han blir overvektig fordi den har flere kalorier.

Husk at du alltid kan henvise til fôringsinstruksjonene på matvareetiketten eller kontakte veterinæren din med spørsmål.

Uavhengig av valpens alder, er det viktig å holde seg til fôringsplanen. Å etablere en rutine hjelper valpen å lære hva den kan forvente.

sbsb


Innleggstid: Mar-09-2024