Ta vare på hundens ører

Mange av hundene som kommer til Old Dog Haven har problemer med ørene fordi noen form for regelmessig omsorg bare aldri skjedde for dem. Resultatene krever ofte omfattende behandling og i noen tilfeller større operasjoner for å løse problemene. Husker du Thor? Selv om en hunds ører må overvåkes regelmessig hele livet, er litt grunnleggende vedlikehold generelt alt som kreves for å holde dem rene og sunne.

ASPC (WebMD Veterinary Reference fra ASPCA Virtual Pet Behaviorist) gir noen utmerkede retningslinjer og informasjon som jeg trodde kunne være nyttig for deg.

hundHundens anatomi

På grunn av den kronglete, buede utformingen av hundens indre ører, er det lett for parasitter, bakterier og gjær å gjemme seg og trives i dem. Dette betyr også at eventuelt rusk i kanalen må jobbe seg opp for å slippe ut. Infeksjoner kan skyldes fastklemt rusk. Hunder med allergi er spesielt sårbare, det samme er de med floppy ører, som cocker spaniels, basset-hunder og pudler.

hundRutinemessig pleie

Hundens vanlige stell/vedlikeholdsrutine bør inkludere regelmessige øresjekker. Dette er spesielt viktig for hunder som produserer for mye ørevoks eller har mye hår i det indre øret:

Hvis hundens indre ører virker skitne, rengjør du dem med en bomullsdott fuktet med mineralolje, hydrogenperoksid eller en løsning som er spesielt formulert for dette formålet. Huden i det indre øret er sart, så la veterinæren din demonstrere den riktige metoden for å rengjøre hundens ører.

Ikke rengjør hundens ører så ofte eller dypt at det forårsaker irritasjon, og pass på at du ALDRI setter noe inn i hundens øregang.

Hvis hunden din spirer hår fra øregangen, kan det hende du eller frisøren din må pinne det ut med noen ukers mellomrom for å forhindre at det dannes problematiske matter og floker. Diskuter med veterinæren din om dette er nødvendig for hunden din.

hundVåt bak ørene?

Hvis du ikke er forsiktig, kan hyppig bading og svømming føre til irritasjon og infeksjon. For å forhindre at dette skjer, plasser bomull i ørene til hunden din før du bader, og sørg for å tørke ørene så grundig som du trygt kan etter all vannsport og aktiviteter.

Hvis hunden din er utsatt for ørebetennelse, kan det være lurt å helle en liten mengde av en øretørkende løsning laget for hunder i øregangene hennes for å hjelpe til med å fordampe vann som er fanget inne. Disse ørevaskene, vanligvis basert på heksehassel, er tilgjengelige i bedre dyrebutikker.

hundFaretegn

Kontakt veterinæren din hvis du merker noen av følgende symptomer som påvirker hundens ører:

Utflod fra øret

Dårlig lukt

Rødhet

Opphovning

Sprø hud

Hårtap

Vær også oppmerksom på at brun eller svart ørevoks - og tørr, mørk voks som ligner kaffegrut - er klassiske indikatorer på mikroskopiske øremidd. Bare veterinæren din kan si det sikkert, så vær så snill å ikke nøl med å ta med en gooey-eared hund til en sjekk.

dsbsb


Innleggstid: 18. mars 2024