Når du skal begynne å mate valper med våtfôr

Det er så mange gleder ved å være nybakt valpeforelder. Enten du har en helt ny valp som går over til fast føde eller ønsker å tilføre litt variasjon i kostholdet til den eldre valpen din, lurer du kanskje på i hvilken alder valper kan spise våtfôr. Her er det du trenger å vite.

hundEr våtfôr bra for valper?

Det korte svaret er ja, våtmat er et godt valg når du vurdererhva du skal mate valpen din. Faktisk, hvis du er i ferd med å avvenne valpen fra morsmelken, vet du at deres første introduksjon til fast føde er en myk, fuktig fôrblanding laget av enten våtfôr eller myknet tørrkål.

Hvis valpen din har sluttet seg til familien din i en litt eldre alder og spiser tørrfôr, gjelder det samme for dem. Deres første introduksjon til mat spist fra en bolle var en form for våtmat. Så alle valper har opplevd våtfôr tidligere i sine unge liv.

I tillegg til å lukte og smake ganske godt for valper,våt valpemater et attraktivt valg for sine eiere. Den myke teksturen gjør det lett på ømme nye tenner og små munner. Siden den inneholder væske som ernæringsmessig tett tørr mat mangler, gir den også ekstra hydrering.

hundI hvilken alder kan valper spise våtfôr?

Som en del av avvenningsprosessen begynner valpens introduksjon til fast føde, i form av en våtfôrblanding, ved cirka fire ukers alder. Valper er vanligvis helt avvent og går over til fast føde ved åtte ukers alder.

Hvis valpen din er forbi avvenningsstadiet og spiser tørrfôr, kan du velge å legge til våtfôr i dietten, eller gå over til våtfôr, når som helst. Som med enhver endring i kostholdet, sørg for å legge til ellerovergangi gradvise trinn, for å gi valpens fordøyelsessystem tid til å tilpasse seg. For ytterligere veiledning om overgang til en annen type diett, kontakt veterinæren din.

hundHva er det beste våtfôret for valper?

Det beste våte valpefôret er et som er komplett og balansert for valper, med den spesifikke ernæringsstøtten valpen din trenger for å få en sunn start. Ifølge Dr. Lisa Freeman, en veterinær ernæringsfysiolog og professor ved Cummings School of Veterinary Medicine ved Tufts University, vil en valpefôr som er komplett og balansert oppfylle minimumsnæringsnivåene anbefalt av Association of American Feed Control Officials (AAFCO) for dyrking valper og unngå å overskride AAFCO-maksimum. Hun anbefaler kjæledyreiere å sjekke ernæringsmessig tilstrekkelighet på kjæledyrmatetikettene.

En annen måte å være sikker på at du mater en komplett og næringsrik våt valpemat på, er å sørge for at den er laget av et selskap du kjenner og stoler på. For eksempel har Purina en lang historie med å skapekjæledyrfôr av høy kvalitet,og tilbyr enbredt utvalg av våt og tørr valpemat, hver formulert for å gi valper den ernæringen de trenger for å støtte utviklingen i løpet av det kritiske første året (eller lenger for valper av store raser).

hundHvordan introdusere våtfôr til valpen din

Hvis du er i ferd med å avvenne valpen, kan du begynne å introdusere små måltider laget av envalpemat av høy kvalitet, enten i våt form med en liten mengde tilsatt vann for ekstra hydrering, eller en fuktet versjon av tørr valpemat. I følge hundeeierens veterinærhåndbok er "oppskriften" for hver generelt:

For våtmat, bland to deler mat med én del vann.

For tørr mat, bland en del mat med tre deler vann.

Hvis valpen din er ny til fast føde, bør du servere små porsjoner i en bolle med lave sider for enkel tilgang, og en stabil bunn for å gjøre det vanskelig å velte – i tilfelle valpen bestemmer seg for å legge mer enn gå inn i maten. Stå på med noen myke, fuktige kluter for opprydding i tilfelle de ender opp med å ha på seg noe av maten i tillegg til å spise den. Dette er helt nytt for dem, så vær trygg på at de vil utvikle bedre bolleoppførsel med tiden.

Hvis du bytter til våt valpemat, eller legger det til valpens tørrfôr, må du sørge for å gjøre disse endringene gradvis. Veterinæren din kan gi nyttige tips for å gjøre denne prosessen smidig.

hundHvor mye våtfôr du skal mate valpen din

De fleste valper liker veldig godt lukten og smaken av våt valpemat. Mye. Og mens valper kan trenge sin daglige ernæring delt inn iflere daglige måltideravhengig av størrelsen, for å holde tritt med sine energiske aktiviteter, kan valpen din fortsatt elske å ha flere måltider, takk.

Så gratis fôring med våtfôr, eller fôring til valpen slutter å spise, er ikke en god idé.

I stedet for å bestemmehvor mye du skal mate valpen din, følg fôringsinstruksjonene på etiketten til maten du har valgt nøye, og snakk med veterinæren din. Hvis du har spørsmål, er veterinæren din en god kilde for svar.

hundDu kan gjøre våtfôr til en fordelaktig del av valpens kosthold

Vedå velge våtfôr av høy kvalitetformulert med valpens ernæring og utvikling i tankene, og passe på å introdusere og mate den riktig, kan du med hell lagevåt valpematen næringsrik (og deilig) del av valpens kosthold.

savdfb

 

 


Innleggstid: Mar-09-2024