Hvilket fôr bidrar til å kjøle ned hunden din?

Ikke bare sommersesongen bringer med seg mye moro, tropisk frukt, vakre lange dager, iskrem og bassengfester, men det bringer også dager som noen ganger er for varme til å håndtere.

Å nyte sommeren er selvfølgelig flott, men har du noen gang lagt merke til at kostholdet og appetitten endrer seg litt? Det samme skjer faktisk med kjæledyret ditt også. Bortsett fra å gi dem rikelig med vann og holde dem innendørs, kan det varme været også være vanskelig for den lille pelsballen din. Det er flott at det finnes andre måter du kan hjelpe kjæledyret ditt med å slå varmen.

 

Les først disse grunnleggende tipsene du kan bruke for hundens diett i de varmere månedene:

1) Vurder å servere lettere, ferskere måltider om sommeren – akkurat som oss har hunder en tendens til å spise mindre i varmere måneder. Eller, hvis hunden bare spiser tørrfôret, prøv å gi dem mindre.

2) Du kan legge til litt våtfôr, eller buljong, til hundens måltider for å øke vanninntaket og stimulere appetitten.

3) Ikke la hundens måltid stå ute for lenge – varme temperaturer kan ødelegge maten veldig raskt.

4) Inkluder litt fersk, rå og avkjølende mat til hundens måltid (oppført nedenfor).

5) Sørg for at hunden din har tilgang til rent, friskt vann til enhver tid – den trenger mye mer vann om sommeren. Vannet kan være kjølig, men ikke iskaldt, så det forstyrrer ikke hundens mage og skaper ikke sjokk for hundens system.

6) Bytt opp måltidene til de kjøligere tidene på dagen – tidlig morgen og kveld i stedet for et stort måltid midt på dagen.

7) Plasser hundens mat på et kjølig eller skyggefullt sted – ideelt innendørs.

 

Fôr som er bra for hunder om sommeren:

Vannmeloner
Vannmeloner består av 90 % vann og er derfor en ideell sommerfôr for alle kjæledyr. De er superhydrerende, fullpakket med kalium og vitaminer som B6, A og C. HUSK - fjern alle frøene før du lar kjæledyret spise det. Vannmelonfrø, faktisk alle slags frø i frukt, kan forårsake tarmblokkering og kan derfor være skadelig for kjæledyr.

Agurker
Agurker inneholder vitaminer som B1, B7, C og K sammen med kobber, magnesium og kalium. Dette er den perfekte matbiten for kjæledyret ditt om sommeren. Karbohydratinnholdet og sukkernivået i agurker er svært lavt, og det gjør det uten skyldfølelse og et sunt mellommåltid.

Kokosvann
Det er et velkjent faktum at kokosnøttvann er den mest forfriskende drikken for sommeren, men visste du at kjæledyret ditt også kan nyte det? Kokosnøttvann er helt trygt for kjæledyrene dine, det er fullt av elektrolytter, kalsium, kalium og vitamin C og hjelper med en kjølende effekt på kjæledyret ditt og fungerer også som en god kilde til hydrering! Hvis kjæledyret ditt er uvel, kan du fortynne kokosvannet med 25 % vann for å gjøre det lettere for kjæledyret ditt å drikke.

Yoghurt og kjernemelk
Kjernemelk og yoghurt er et must for den varme årstiden. De kule bakteriene (metaforisk og bokstavelig talt) løser mange problemer knyttet til varme. Melkesyrebakteriene som finnes i yoghurt og kjernemelk er gunstige for kjæledyrets mage-tarmsystem. Det er også et naturlig probiotikum og holder tarmen sunn og trygg. MEN sjekk at den ikke inneholder sukker eller kunstige søtningsmidler.

Mango
Selv om det kan være vanskelig å dele dine elskede mangoer, la kjæledyret ditt også nyte litt av denne sesongbaserte og appetittvekkende frukten. Modnet mango minus frø og ytre skall er helt ok for pelsbarnene dine. Mango er rik på vitaminer som A, B6, C, E, antioksidanter, flavonoider og fiber.

Blåbær
Blåbær er rike på næring og elsket av de fleste kjæledyr. Blåbær er høy i fiber og vitamin C, og lav i fett, lite kalorier og sukker også, pluss at de også bidrar til å øke antioksidanter i blodet.

Blancherte mynteblader

Siden mynte har fantastiske kjølende egenskaper, kan de være et flott tillegg i drinker eller godbiter du tilbereder til kjæledyrene dine. Men pass på at du gir dem med måte, den anbefalte mengden er ett blad i 200 ml vann.

图片11


Innleggstid: 12-jul-2024